به نظرتون مسیر تکامل هنر آرایش، برای مردها چطور پیش رفته؟ چقدر روی زندگیشون تاثیر گذاشته یا چه تغییراتی داشته؟
به نظر میاد که توی اون نقطه از تاریخیم که آرایش کردن مردها به لطف پیشرفت بشریت و تاثیرگذاری اینفلوئنسرهای مرد، بیشتر دیده میشه و روز به روز تابوهای بیشتری شکسته میشن و مردها هم میتونن به پوست و زیبایی خودشون اهمیت بدن؛ پس بیایید با هم نگاهی به این جزئیات بندازیم.
شنیدنش عجیبه اما یه زمانی توی مصر باستان، یعنی حدود 4000 سال قبل از میلاد مسیح کشیدن خط چشمهای رنگی و به خصوص سبز، نشونهی مردونگی بوده.
مردم اون زمان رنگ سبز رو از سنگ مالاکیت به دست میآوردن و از پودر کردن سنگ مالاکیت و ترکیبش با روغنها و موم، برای خودشون خط چشم رنگی تولید میکردن و با این رنگ از خدای هوروس یاد میکردن و معتقد بودن این رنگ بیماریها رو از چشمشون دور میکنه.
جدا از بحث فرهنگی و مذهبی، سنگ مالاکیت خیلی با ارزش بوده و استفاده ازش نشانهی ثروت و مقام اجتماعی بالا هم بوده. برای همین هم با دیدن مجسمههای پادشاهها و فرمانروایان مصر به راحتی متوجه رابطهی مستقیم آرایش و قدرتشون میشوید.
ولی بعد از میلاد مسیح چی شد؟
بله، آرایش آقایان پیشرفتهتر هم شد و مردان رومی با استفاده از رنگدانهها گونههاشون رو قرمز میکردن و با پودرهای سفید صورتشون رو سرد و بی روح میکردن.
این جریان تا انگلستان و زمان حکومت الیزابت اول ادامه داشت، ولی اکثر محصولات حاوی سرب بودن و استفاده ازشون باعث بیماریهای جدی پوستی میشد.
کمی جلوتر توی فرانسه در قرن هجدهم ماجرای زیبایی برای مردان متفاوت شد و لوئی شانزدهم با کچل شدن خودش توی بیست و سه سالگی، همه ی اشراف رو مجبور کرد که کلاه گیس بذارن.
نقطهای در تاریخ هست که از اون به بعد تابوی آرایش مردانه شروع شد و حتی در بخشهایی از تاریخ این کار شیطانی هم خوانده شد و قضیه به کلیسا کشیده شد.
ولی بعد از گذشت سالیان سال، هالیوود تونست این جریان رو دوباره برگردونه و با شروع عصر مدرن فیلمسازی، هنر آرایش به عنوان یک ابزار برای زیبایی و جذابیت روی کار اومد.
میشه برای شروع از جذابیتهای کلارک گیبل با ظاهری شیک و آراسته گفت که همه ی نگاه هارو جذب خودش کرده بود.
اگر هم بخواییم یه تحول درست و حسابی رو بهتون بگیم باید به اواخر قرن بیستم هالیوود اشاره کنیم که ستارههای نسل جدید با ظاهرهای عجیب و متفاوتشون و زیبایی باور نکردنیای ظاهر شدن بوی جورج، دیوید بویی و پرینس رسما یه موج جدید راه انداختن و باعث شدن که میکاپ آرتیستهای مرد دوباره روی کار بیان.
همون موقع بود که میکاپ آرتیستهای مرد مثل “وی باندی” و “آن کوین آکوین” بهصورت حرفهای به کار مشغول شدند و جریانهای نوینی را به ارمغان آوردند.
ولی ماجرا بعد از 2000 دیگه رسما شروع شد و برندها هم شروع به حمایت کردن و لاینهای اختصاصی آقایان رو وارد خط تولید کردن.
مثلا سال 2008 “ایو سن لورن” از لاین مردونهاش رونمایی کرد و برندهای کاورگرل و میبیلین هم ازش حمایت کردن، با این حال هنوز هم آرایش کردن مردها همه جای دنیا و توی همهی جوامع قابل قبول نبود.
اما امروز این موضوع تقریبا در همهی جوامع تا حدودی پذیرفته شده و در کشورهای پیشرفتهای مثل آمریکا و اروپا و کره جنوبی و … لوازم آرایش مخصوص آقایان توسط برندهای روز در حال تولیدن، اینطوری مردها هم میتونن با خیال راحت از محصولات پوستی و آرایشی خودشون استفاده کنن و حس بهتری نسبت به زیبایی و ابزارهاش داشته باشن.
لوازم آرایش مردانه، که روزی به عنوان ابزار گریم برای جلوی دوربین و روی صحنه استفاده میشد، امروز به محصولی برای استفاده ی روزانه تبدیل شده.
رشد فروش لاینهای مردانه از 2018 تا 2022 حدود 8/7 درصد افزایش داشته و پیش بینی شده که این عدد از 2023 تا 2033 به 9/4 میرسه.
الان هم که دارید این مقاله رو میخونید لاک ناخن به عنوان محصولی برای تغییر اجتماعی به سمت پذیرش فردیت، بدون توجه به جنسیت شناخته شده.
به طور کلی افراد تاثیرگذار توی این مسیر کم نبودن و امیدوارم در آینده هم شاهد پیشرفتها و اتفاقات جالب دنیای مد و زیبایی آقایون باشیم.